maanantai 22. heinäkuuta 2013

9 päivää


Ajattelinpa taas vähän kirjoitella kuulumisia täältä jumalattoman kuumasta ja hikisestä asunnosta. Nukkumaan pitäisi pikkuhiljaa jo ruveta, mutta turha luulo näissä helteissä. Ikkunat ja ovet saa olla selällään, niin silti ilma ei kyllä kierrä yhtään ja kämppä on ahistavan kuuma.. Nyt on kyllä ikävä ilmastoitua kotia Suomessa :( Vaikka meikäläinen lämpimästä tykkää, niin pikkuhiljaa rupeaa raja tulemaan vastaan, kun yhdeksältä illalla on vielä +31 astetta eikä mihinkään pääse kuumuutta pakoon :) Ja tämä helle siis jatkunut kolme viikkoa. Toivottavasti Suomessa ensi viikolla ei pariakymmentä astetta enempää, niin pystyy johonkin edes keskittymään :) Ja eikä tässä kuumuudessa vielä kaikki, yönsä saa valvoa vielä noiden meidän ihanien naapureiden mekastuksenkin takia. En ymmärrä miten espanjalaiset jaksaa ulvoa päivästä ja yöstä toiseen joko meidän ikkunan alla tai sitten käytävässä. Suomessa jos joku pitäis tuollasta meteliä, niin samantien olis varotus ja pihalle. Täällä ketään ei tunnu kiinnostavan, kuinka kovasti yöllä biletetään ja kuinka monesta nurkasta aamulla löytyy oksennukset. No joo, tämä on ollut meidän polttava jokapäiväinen puheenaihe, pakko jakaa siitä teillekkin. Näin siis täällä, opiskelija-asunnoista olen kyllä saanut tarpeekseni neljässä kuukaudessa :D 

Mutta mennäänpä sitten toisiin juttuihin mitä me täällä ollaan puuhailtu. Seuraava kuva ei ihan viime päiviltä ole, taitaa olla jo kolmisen viikkoa siitä, kun osallistuttiin ex-tempore "Laufen ohne Grenzen"=Juoksua ilman rajoja 9km lenkille. V:n tutori pyyti meitä yksi sunnuntai osallistumaan, ja mehän lähdettiin. :) Sanotaanko näin, että ei sentään viimeisiä oltu, että ihan hyvin meni :) Minun puolesta ainakin :)

Kyllä hapottaa...
Palataanpa sitten viime viikonlopun piknikreissulle. Oltiin suomiporukalla jälleen jakamassa meidän ihania ja ei-niin-ihania vaihtokokemuksia ja viettämässä mukavaa aikaa yhdessä. Justiin kun oltiin ruuat saatu purettua esille rasioista, niin samantien meinasikin kaikki mennä persiilleen, kun valtava koira päätti pyyhältää aikamoisella vauhdilla meidän ruokien yli :) Luojan kiitos kupit ja kipot pysyi pystyssä ja päästiin jatkamaan piknikkiä :) Iltasella sitten suunnattiinkin saksalaisen vehnäoluen ääreen terassille...






 Yksi ilta käytiin sitten samaisella poppoolla iltajätskit vetäisemässä täpötäydessä turistien valloittamassa satamassa. Meinattiin jo luovuttaa, kun mistään jäätelöbaarista ei tyhjää pöytää meinannut löytyä, mutta onneksi jäätiin venailemaan, sen verran oli hyvät jäätelöt ja pirtelöt :)


Eilen illalla käytiin meidän naapurin kanssa iltakävelyllä lähellä Sveitsin rajaa, joka päivisin täyttyy varsinkin eläkeläisistä auringonpalvojista. Täällä on veikeä, kun aurinkoa otetaan ihan missä vaan, ja uikkareilla ei sen väliä, jos ne unohtuu kotia :) Kuten tuosta toisesta kuvasta näkyy, niin ihmiset istuskelee ja makoilee tuossa asfaltin reunalla veden äärellä päivät ja illat.



Yksi asia, mistä täällä älyttömästi pidän, on kaikenmaailman ihanat isot kukkaistutukset. Niitä on ihan jokapuolella, varsinkin saksalaiset tykkää laittaa parvekkeensa täyteen kukkasia. Muutenkin täällä pihat on yleensä ihan tiptop-kunnossa ja niitä kyllä tosiaan kelpaa katsella. Tällä viikolla itseasiassa ollaan menossa käyttämään meidän ilmaisliput Mainaun kukkaissaarelle, joka on yksi Konstanzin suosituimmista nähtävyyksistä. Laittelen sitten sieltä toki kuvia, kunhan kerkiän :) Minkähänlainen kukkapiipertäjä minusta on oikein tulossa...? :)




Mutta nyt tulpat korviin ja nukkumaan! :) Gute Nacht!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti