perjantai 26. heinäkuuta 2013

Mainaun kukkaissaari ja Konstanzin viinijuhlat


Näin sitä vaan kohta neljä kuukautta on vierähtänyt Saksanmaalla. Viimeiset päivät tuntuu menevän erityisen hitaasti, kun kotiinpalua sen verran kovasti jo odottaa :) Liki kolmisen kuukautta vaihdosta satoi vettä ja oli kylmä, mutta eipä se kummemmin meidän menoa haitannut, piti vaan yrittää osata asennoitua siihen :) Paljon on nähty ja saksalaisesta elämänmenosta opittu, kuitenkin nähtävää tämän kokoisessa maassa on vielä tolkuttomasti. Saksanreissuja tulee varmasti siis jatkossakin tehtyä, ei kuitenkaan ihan kuukausien mittaisia kuitenkaan. :)

Tiistai-iltana päätettiin käydä käyttämässä meidän ilmaislipukkeet Mainaun saarelle. Sitä ennen käytiin kuitenkin testaamassa Irish Pubin ruokatarjonta, ja se kyllä kannatti! Irkkupubia pyöritti espanjalaiset, ja menu oli sen mukainen: tortilloja, enchiladaa ja muuta pientä oluen kanssa naposteltavaa. Hintatasokin oli todella alhainen, kanahampurilaisateria saatiin seitsemällä ja kasvisquesadilla alle viidellä eurolla. Ja hyvää oli! 


Hampurilaisen tarjoilu kahdessa osassa oli meille uutta :) 

Tomaatilla ja valkosipulilla täytetyt quesadillat osui ja upposi
Syönnin jälkeen lähdettiin sitten bussilla köröttelemään Mainaulle. Ennen itse saarelle pääsyä piti napata pari kuvaa hienoista maisemista ja Bodenjärven uskomattoman kirkkaasta vedestä.



Kukkaissaarelle tultiin sinällään huonoon aikaan, kun monien lajikkeiden osalta kukinta-aika oli jo ohitse. Toukokuun tienoilla suurempi osa kukista olisi ollut loistossaan, mutta eipä tuolla vesisateella toisaalta olisi silloin kovin miellyttävää ollut olla. Tiistai-ilta osoittautua erittäin hyväksi ajankohdaksi vierailulle, kun turisteja ja eläkeläisiä oli tosi vähän. Viikonloppuina Mainauhun tulee nimittäin bussilasteittain porukkaa. :) Alla muutamia otoksia kukkaissaarelta:












Mainau oli kyllä käymisen arvoinen paikka, varsinkin silloin, kun oli ne lipukkeet, mutta normaali 17,5e hinta on kyllä tuosta nähtävyydestä aivan liikaa. Saksassa on tullut tähän mennessä jo muutamassa kasvitieteellisessä puutarhassa käytyä, ja esimerkiksi Frankfurtin Palmengarten on kyllä reilusti hienompi kuin Mainau. Sisäänpääsykin oli vain jotakin neljän euron luokkaa.

Illalla käytiinkin sitten vielä Tony´s jäätelöbaarissa nauttimassa maailmanparasta itsetehtyä jäätelöä, 1e pallo. Pikkuhiljaa ollaankin jo testattu melkein kaikki parisenkymmentä makua.. ;) Jätskibaareja tulee kyllä Suomessa ikävä, ja toinen juttu, mitä täältä jään kaipaamaan, on saksalainen kahvilakulttuuri. Täällä joka kadunkulmassa on ihania tunnelmallisia, ja ennenkaikkea edullisia kahviloita, joista saa erikoiskahvin ja kakun muutamalla eurolla. Siellä voisi vaikka joka päivä istuskella, katsella kaupungin vilinää ja herkutella :) Suomessa kun maksat sen 10e, että saat edes jonkinlaista kahvia ja siihen kuivahtaneen croissantin, niin eipä niin hirveästi houkuttele :)

Aijai, minttusuklaajäätelöä
Maanantaina lähdetään aamutuimaan sitten viimeiselle päiväreissulle Itävaltaan, Bregenziin. Tiistaina tuleekin sitten isännöitsijä puoli neljän maissa iltapäivällä hakemaan asunnon avaimet, ja klo 20.00 lähdetään junalla kohti Zürichin lentoasemaa. Sitten keskiviikkona klo 07.00 lento Düsseldorfin kautta Suomeen :) En malta odottaa! Mutta laitan vielä maanantaina viimeisen postauksen Itävällan reissulta, muistakaahan lukea :)

-J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti