perjantai 19. heinäkuuta 2013

Huh hellettä!

Nyt taas joutaa kirjoittelemaan, kun vihdoin viimein tenttiviikko ohitse! Meikäläisellä kolme tenttiä takana, yksi Landeskunden, Phonologian ja Brand Managementinkin tentti. Vähän teki kyllä lukemisen suhteen tiukkaa, kun 30 asteen helteet on jo yli kolme viikkoa jatkunut. Noh, nytten kun on vapaata ennen lähtöä 12 päivää, niin ehtii näistä ihanista keleistä vielä ulkosallakin nauttimaan :) Pitäishän sitä tietty graduakin jaksaa aamuisin vaan vääntää.. Huoh..

Ensi viikolla pyörähtääkin käyntiin jo viimeinen täysi viikko, joka tulee olemaan täynnä kaikenmaailman lappujen pyörittelyä. Pitää käydä kirjautumassa ulos yliopistolta, hakemassa allekirjoituksia ympäriinsä, palauttaa opiskelijakortti, hakea opintosuoritukset, sulkea saksalainen pankkitili ja muuta mukavaa. Toistakymmentä asiaa näyttäisi to-do-listalla vielä olevan tekemättä.. Täytyy kyllä jo myöntää, että koti-ikävä aika kova alkaa jo olemaan, kun jo viimeisiä matkakassan rahoja on ruvettava laskemaan. Neljä kuukautta kun on suht huolettomasti saanut reissata ja ostostella, niin viimeiset päivät vetää kyllä tosi tiukille :) Tuntuupahan hyvälle päästä sitten kotiin syömään kunnon ruokaa, noiden eineksien syönti rupeaa nyt tulemaan korvista.

Monet vaihtarit onkin jo tällä viikolla lähtenyt takaisin kotimaahansa, me suomalaiset lähdetään vasta kuun lopussa. Saapahan nauttia näistä keleistä vähän ennen sateiseen ja kylmään Suomeen palaamista. Vielä tekisi mieli Itävallassa käydä, junalla parin tunnin matka taittuisi nopeasti ja edullisesti porukalla. Saa nähdä antaako budjetti periksi, trippi voi jäädä kyllä haaveeksi.

Meillä lento Suomeen starttaa Zürichistä 31.7, ja huomattiin iloksemme, että joudutaan sitten viimeinen yö viettämään lentokentän mukavalla lattialla :) Meillä on aamulento, ja Konstanzista ei niin aikaisin pääse junalla eikä bussilla Zürichiin, joten edellisenä iltana on jo matkustettava kimpsuinemme ja kampsuinemme lentokentälle. Onpahan kokemus sekin, eipä ole kentällä vielä tullut yövyttyä. Hotelli yhdeksi yöksi Zürichistä maksaa 180e, niin muutaman tunnin odottelun takia ei mitään järkeä huonetta ole kyllä ottaa.

Matkalaukut saattaa aika täyteen kyllä tulla, vaikka kaksi 10kg pakettia jo Suomeen ollaan lähetettykin. Neljässä kuukaudessa sitä tavaraa vaan yllättävän paljon kertyy, vaikka alunperin mukaan otettiinkin paljon sellaista tavaraa, mikä lähtiessä saa jäädä tänne. Toivottavasti matkalaukut kestää, tänne tullessa jo vetoketju sen verran epäilyttävältä näytti, että näinköhän paluumatkan kestää. Noh meiltä löytyy kyllä maalarinteippiä, hätätapauksessa vedetään sitä koko laukun ympäri. ;)

Isännöitsijä kävi jo toissapäivänä tarkastamassa tämän meidän asunnon, että ei olla rikottu mitään ja kaikki pysynyt siistinä. Edellisenä päivänä pari tuntia siivottiinkin ihan urakalla, kun tiedettiin, että isännöitsijä katsastaa mm. uunin, jääkaapin, ja muut kaapistot. Pestiin ikkunatkin jopa kahteen kertaan! (Miesten ns. "siivoamisen" jälkeen kun kaiken saa tehdä vielä uudestaan :) Pelottavan näköinen, matalaääninen "Hausmaister" oli onneksi hyvin tyytyväinen lopputulokseen. Olin jo varautunut siihen, että isännöitsijä valittaa saksaksi jotain epämääräistä, josta ei saa totuttuun tapaan yhtään mitään selvää :)

Tänään iltapäivällä lähdetäänkin sitten suomipoppoolla piknikille. Nyt on viimeiset yhteiset hetket käsillä, niin mukava viettää vielä kimpassa aikaa hyvien eväiden ja kuplivan merkeissä :)

Nähdään pian!
Terkuin J


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti