maanantai 29. heinäkuuta 2013

Viimeisiä viedään

Tässä sitä nyt viimeistä iltaa vietellään meidän ikimuistoisessa opiskelijakämpässä. Viikonloppu meni kuin siivillä suomiporukan ja cuatemalalais- sekä saksalaisvahvistusten kanssa viinijuhlilla, oli oikein mukavaa :) Tulipahan testattua, että viiniä ei ehkä näin pienen tyttösen kannata yli pulloa litkiä ;) Laitanpas muutaman kuvan, niin saatte vähän käsitystä populan määrästä.





Tuli ostettua pari tällaista tulijaisiksi

Porukkaa oli ihan valtavasti.. Välillä meinasi hermo mennä, kun ei eteenpäin päässyt, mutta lopummasta iltaa sekään ei enää haitannut ;) Viinijuhlilla 0,1dl viiniä maksoi 2-2,5e välillä, toki koko pullonkin sai mukaansa vain 10 eurolla, halpaa siis oli. Muutama pullo illan tiimellyksessä tulikin porukalla ostettua :)

Kuten aiemmin mainitsin, tänään meidän piti lähteä käymään Itävallassa maisemia katselemassa, mutta tietenkin aina, kun suunnitellaan lähtevämme jonnekkin, niin tulee kaatamalla vettä. Eilen Konstanzissa oli lämpimintä yli 70 vuoteen, 36 astetta varjossa, ja tänään tottakai tulee vettä kun Esterin peestä. Ei mahda mitään, mukavahan se on päivä toki viettää kämpällä hangatessa lattioita puhtaiksi ja pakatessa laukkua... ;)

Huomenna onkin sitten viimeinen päivä Konstanzissa. Ajateltiin aamulla ilmojen salliessa lähteä käymään Sveitsin puolella kuvailemassa, sitten yliopistolle tulostamaan lentoliput ja ennen isännöitsijän tuloa käydään viemässä kaikki ylimääräinen tavara tien toisella puolella olevaan Fairkaufiin, jonne saa lahjoittaa melkein mitä vaan työttömien hyväksi. Sinne jo tähän mennessä ollaan viety matot, tyynyjä ja kaikkea muuta ylimääräistä, mikä ei lähde Suomeen mukaan.

Toisaalta tulee kyllä huomenna haikea fiilis katsella näitä kauniita kapeita, kukkaisia katuja viimeistä kertaa, toisaalta taas on ihana päästä takaisin Suomeen. Neljä kuukautta kyllä meni äkkiä, täytyy sanoa, että kyllä kannatti lähteä! Vaikka välillä aina saksalainen byrokratia ja muut jutut otti aivoon, niin kuitenkin suurimmaksi osaksi ollaan vietetty täällä hienoja hetkiä ja tutustuttu uusiin ihaniin ihmisiin. Konstanz on sekä opiskelu- että lomailukaupunkina kymppivalinta, täällä kyllä saa aikansa hyvin kulumaan kaikenmaailman nähtävyyksien perässä. Tähän aikaan vuodesta kaupunki on kyllä aivan täpötäynnä pääasiassa saksalaisia turisteja, moniin suomalaismatkalaisiinkin ollaan toki törmätty. Välillä oikein ärsyttää, kun missään ei mahdu kävelemään ja joka kahvila ja ruokapaikka täynnä, sitten vielä joka kolmas kysyy tietä jonnekkin... Aargh!

Tässä muutamia kuvia muuten viikonlopulta, käytiin mm. yksi ilta istuskelemassa Reinin rannalla, toisena päivänä taas suunnattiin aamulla rannalle.



Sushia pitää ehdottomasti opetella tekemään kotona!




Luojan kiitos meidän ei muuten tarvitse kamoinemme nukkua Zürichin lentokentällä! :) V:n tutori sai vuokrattua huomenna auton ja heittää meidät neljän jälkeen kentälle, mikä on kyllä ihan mahtavaa. Saadaanpa edes muutama tunti nukuttua ennen lähtöä. Meikäläisen kaltaiselle unikeolle kyllä uni tulee tarpeeseen :)

Eipä tässä oikein muuta ihmeellistä, toivottavasti blogi antoi vähän osviittaa siitä, millainen kaupunki Konstanz on ja millaista elämää täällä meikäläiset ovat viettäneet. Saa nähdä, tuleeko tänne joskus palattua lomailun merkeissä. Nyt olen kuitenkin iloinen päästessäni Suomeen tekemään viimeisiä opintoja ja näkemään kaikki rakkaat tuttavat. :)

Pian nähdään!





-J





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti